28.09.2018 – Noaptea cercetatorilor europeni 2018 la SNSPA

28.09.2018 – Noaptea cercetatorilor europeni 2018 la SNSPA

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA va asocia începerea noului an universitar 2018-2019 cu data de 28 septembrie ca parte a seriei de evenimente Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018 . Dorim să prezentăm studenților noștri și tuturor celor interesați activitățile de cercetare din cadrul Departamentului nostru, precum și o serie de noi oportunități și proiecte în care se pot implica și studenții în activitatea de cercetare în domeniul relațiilor internaționale și studiilor europene. Evenimentul va avea loc vineri 28 septembrie la Sala multifuncțională parter din sediul SNSPA (bvd Expozitiei nr 30A) intre orele 18.00-20.00.
Considerăm că aceasta este o oportunitate deosebită de promovare a cercetării românești în domeniul integrării europene și a relațiilor internaționale și dorim ca în deschiderea noului an universitar să ne adresăm studenților noștri, dar și publicului larg pentru a sublinia importanța cercetării și a inovației mediului academic din România în domeniul științelor sociale.

Program:

18.00-18.30 – Dezbatere:”Despre importanta inovației în știintele sociale – Oportunități pentru o carieră în cercetare”

Cuvânt introductiv – Prof.univ. dr. Iordan Bărbulescu – Decan DRIIE
Invitat special – Prof. univ. dr. Remus Pricopie – Rector SNSPA 

Moderatoare: Lect. Univ. dr. Miruna Butnaru-Troncotă

18.30 – 19.00 – Activitățile de cercetare în cadrul DRIIE
Moderatoare: Sonia Dragomir

– Prezentare interactivă a proiectelor Jean Monnet încheiate in 2018;
– Prezentarea interactivă a noilor proiecte câștigate de DRIIE pentru perioada 2018-2021;
– Lansare studiu cu rezultatele cercetării: Structures of Interconnectivity in EU’s Neighborhood (coord. Lect. univ. dr. Ana Maria Costea).

19.00-19.30 – Dezbatere „Doing Research in International Relations and Security – Sharing Best Practices” (în limba engleza)

Invitați: Agnes VENEMA, Luca VALLA și Ainara BORGES (bursieri ai programului Marie Curie în România)

19.30-19.45 – Festivitate de premiere

a. Cei mai buni studenți DRIIE an II;
b. Cei mai activi Alumni DRIIE ;
c. Cel mai bun profesor DRIIE.

19.45 – 20.30 – Networking și discuții libere într-o astmosferă non-formală

Opțional

a. Tur ghidat al bibliotecii SNSPA – prezentare a secției de Relatii Internationale – acces la bibliografia de specialitate (pe baza de confirmare la adresa miruna.troncota@gmail.com. Locuri limitate)

b. Tur ghidat al expoziției foto „Vecinătăți – Ambiguități” de la etajul 4  (pe baza de confirmare la adresa miruna.troncota@gmail.com. Locuri limitate)

Evenimentul va găzdui și un Stand de carte pe domeniul relațiilor internationale si al studiilor europene și participanții vor avea posibilitatea de a achizițoona cele mai recente studii în domeniu ale cercetătorilor de la DRIIE (in parteneriat cu editura Tritonic).

Evenimentul este unul public și intrarea este liberă. Confirmați participarea aici: Deschiderea Anului Universitar 2018-2019 la DRIIE

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.