APIA, VESTE DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

APIA, VESTE DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

Inspectorii de la APIA mai au 2 săptămâni pentru a finaliza controlul pe suprafață.

Plata subvențiilor pentru Campania 2017 va demara în mai puțin de o lună iar fermierii vor primii banii în conturi în avans pentru 70 la sută din plățile pe suprafață și 85 la sută pentru măsurile compensatorii.

Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a arătat că funcționarii agenției de plăți sunt în termen cu verificările și aceste controale se vor finaliza la timp, astfel încât toți fermierii să își primească subvențiile pe suprafață așa cum s-a promis.

”Nereguli tot mai puține, cele mai multe sunt mici probleme legate de identificare parcelelor în teren, unde sunt situații unde nu există neapărat penalizare, ci doar atenționare, în situația în care parcela nu este identificată în teren cu digitizarea făcută în aplicația IPA Online pentru că știm, ceea ce se digitizează, desenul pe care îl face fermierul pe calculator, trebuie să corespundă cu realitatea în teren dar, având în vedere problemele care sunt la nivel de România de plan parcelar, nu mai vorbim de cadastru, cel puțin până la această dată, mai sunt diferențe sau greșeli de identificare”, a explicat șeful de la APIA Mureș.

La nivel național, 6 județe au finalizat controlul pe suprafață, iar alte 14 judete au primit sprijin pentru a finaliza în termen aceste verificări.

Județele care au primit sprijin sunt Alba, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș – Severin, Dolj, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Mures, Olt, Satu Mare și Timiș.

Sursa: www.radiomures.ro

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.