Aplicatia pentru depunerea online a proiectelor europene va avea 8 module, pana in iunie

Aplicatia pentru depunerea online a proiectelor europene va avea 8 module, pana in iunie

Aplicatia pentru depunerea online a proiectelor europene, MySMIS 2014, care va fi functionala din 19 martie, va avea 8 module, pana in iunie, a anuntat Aura Raducu, ministrul Fondurilor Europene, in cadrul audierii sale in Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputatilor.

„In perioada 8-18 martie potentialii beneficiari pot intra in aplicatie. Intre timp am facut o retea foarte moderna de Help Desk, asa cum este si la Comisia Europeana, un fel de Call Center prin care prin telefon sau email sa i se dea omului toate informatiile de care are nevoie si clarificarile. La nivel regional si in fiecare judet facem un One-Stop-Shop si avem o echipa de 2-4 oameni care stau si asista beneficiarii pentru ca in marile proiecte pe care le-am avut in perioada anterioara, beneficiarii nu au fost sprijiniti si informatiile pe care le-au primit uneori au fost distorsionate si nu din rea-vointa. Vrem sa evitam aceste nereguli. Sistemul informatic va fi functional dupa 18 martie, dupa aceasta testare”, a spus Raducu.

„Sistemul va avea 2 module dupa testare, dar va avea in total 8 module care se vor face treptat pana in iunie. Cele doua module de comunicare cu beneficiarii sunt gata, respectiv apel si cerere de finantare, dupa care urmeaza modulul de contractare, nereguli, de raportare la Comisie”, a aratat Raducu.

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.