Comisia Europeana: Ghid de utilizare combinata a FEIS si ESI

Comisia Europeana: Ghid de utilizare combinata a FEIS si ESI

Prioritatea majoră a Comisiei Juncker este să readucă Europa pe curba de creștere și să creeze locuri de muncă, fără a genera noi datorii. Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) – nucleul Planului de investiții pentru Europa – și fondurile structurale și de investiții europene(fondurile ESI) joacă amândouă un rol de bază în ceea ce privește crearea de locuri de muncă și creșterea economică.

A fost publicată o broșură  menită să ajute autoritățile locale și promotorii proiectelor să profite la maximum de posibilitățile de combinare a fondurilor FEIS și ESI. Cele două instrumente au fost proiectate în mod diferit, dar complementar, din punctul de vedere al motivației, concepției și cadrului legislativ. Ele se susțin reciproc.

Broșura oferă o privire de ansamblu asupra combinațiilor posibile dintre FEIS și fondurile ESI, fie la nivel de proiect, fie prin intermediul unui instrument financiar precum o platformă de investiții. Broșura va fi completată cu experiența dobândită în cazuri concrete și cu feedbackul primit de la părțile interesate.
 Persoane de contact pentru presă:Annika BREIDTHARDT  (+ 32 2 295 61 53)

Jakub ADAMOWICZ  (+32 2 29 50595)

Siobhán MILLBRIGHT  (+32 2 295 73 61)

Sophie DUPIN DE SAINT-CYR  (+32 2 295 61 69)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct  la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11  sau prin  email

Link de descarcare:

Broșură privind combinarea fondurilor ESI cu FEIS

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.