Oficial din Finante: Firmele de apartament si PFA nu vor fi afectate de impozitul pe sediul social!

Oficial din Finante: Firmele de apartament si PFA nu vor fi afectate de impozitul pe sediul social!

Patronii care au SRL sau Persoana Fizica Autorizata cu Sediul Social in locuinta personala SI nu deruleaza activitati acolo nu vor fi afectati de majorarea impozitului local pe cladiri!

Secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice, Gabriel Biris a declarat la conferinta TaxEU:

„In privinta impozitului pe cladiri, trebuie clarificat, pentru toata lumea, care a fost intentia legiuitorului. Si anume faptul ca in cazul locuintelor in care avem un sediu de firma unde nu-i activitate sau chiar daca e activitate – nu se inregistreaza cheltuieli, asa cum scrie in Codul Fiscal, impozitul datorat este cel pentru locuinta si nu trebuie facute evaluari pentru cota-parte.

Acele prevederi, cu impozitarea diferentiata in functie de cota-parte alocata pentru desfasurarea activitatii sunt aplicabile si ar fi trebuit sa nu fie probleme in sensul acesta. Sunt aplicabile atunci cand sunt desfasurate activitati si se inregistreaza cheltuieli. O sa clarificam, nu e nimic de modificat aici. Credem ca legea e suficient de clara. Si asta a fost intentia de la inceput, ca aceasta reasezare sa nu afecteze asa-numitele firme de apartament, persoanele fizice autorizate care au sediu acasa sau profesiile libere. Asta s-a dorit de la bun inceput”.

Sursa: Startup Cafe

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.