GAL-urile pot accesa fonduri europene de peste 560 de milioane de euro. Sesiunea de depunere a proiectelor s-a deschis astazi

GAL-urile pot accesa fonduri europene de peste 560 de milioane de euro. Sesiunea de depunere a proiectelor s-a deschis astazi

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca in intervalul 10 martie – 08 aprilie 2016 se va desfasura sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locala (SDL) aferente Masurii 19 – Dezvoltarea locala LEADER, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Masura 19 – Dezvoltarea locala LEADER are o alocare financiara totala de 563.516.557 Euro, informeaza un comunicat MADR.

Strategiile de Dezvoltare Locala sunt intocmite de Grupurile de Actiune Locala (GAL) potentiale/existente, parteneriate privat-publice, in baza analizei nevoilor si prioritatilor specifice teritoriului acoperit de parteneriat.

Pentru a fi eligibila, strategia de dezvoltare locala (SDL) trebuie sa fie elaborata pe baza unei abordari de jos in sus si sa sprijine activitati care sa incurajeze dezvoltarea locala in zonele rurale.

Ghidul solicitantului pentru Participarea la Selectia Strategiilor de Dezvoltare Locala este publicat pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale www.madr.ro si www.afir.info.

Pentru descarcare accesati LINK

 

Sursa: Stiri Agricole

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.