AIPPIMM: Inregistrarea proiectelor pe „Internationalizare 2018” se va face in noiembrie 2017

AIPPIMM: Inregistrarea proiectelor pe „Internationalizare 2018” se va face in noiembrie 2017

Firmele care vor sa beneficieze de fonduri nerambursabile prin intermediul editiei din 2018 a programului de internationalizare s-ar putea inscrie inca din luna noiembrie a acestui an in aplicatia specifica,

a declarat, pentru AGERPRES, Sterica Fudulea, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA).

Potrivit acestuia, au fost semnate pana acum 37 de acorduri financiare nerambursabile, din editia 2017 a programului.

„Urmatoarele 60 vor fi semnate de luni pana miercuri si mai avem inca 20 de companii de la care asteptam clarificari pentru a le selecta pe ultimele dintre ele, pentru ca vom depasi 100 de societati sustinute din programul de internationalizare, care sustine individual producatorul roman sau furnizorul de servicii”, a spus Fudulea.

El a precizat ca mai este timp suficient in ultimele trei luni ale anului pentru ca firmele sa foloseasca acesti bani si sa aduca deconturile pana pe 10 decembrie, astfel incat pana la finele anului sa primeasca banii.

Urmeaza sa deschidem procedura, aplicatia, si pentru anul urmator. Sper ca poate la finalul lunii octombrie — inceputul lunii noiembrie sa deschidem aplicatia pentru cei care vor sa beneficieze de programul de internationalizare la anul, sa poata sa semneze AFN-urile (acordurile financiare nerambursabile — n. r.) anul acesta, ca sa faca cheltuielile incepand cu anul viitor”, a adaugat Fudulea.

Suma maxima pe care o poate accesa o firma prin acest program este 50.000 de lei, grantul acoperind 90% din cheltuielile totale.

Programul are un buget total de 71 de milioane de lei pentru perioada 2017-2020. Pentru acest an, bugetul este de 5 milioane de lei, suma care va creste la 20 de milioane in 2018, la 22 de milioane in 2019 si la 24 de milioane in 2020.

 

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.