Programul LEADER COACH

Programul LEADER COACH

(LINK!) Programul LEADER COACH

Sâmbătă – 20 februarie 2016, Ora 08:45, Orar: 9.00 – 17.00

Centrul de Informare pentru Finantari Nerambursabile, www.cifn.info/lista-cursuri

Motto: Good Managers Manage. Great Managers Coach.(Charles Coy)

Pentru că:

 • parteneriatul și colaborarea aduc mai multe satisfacții decât a da numai ordine/dispoziții și a menține cu orice preț controlul,
 • distribuirea responsabilităților înseamnă o povară mai mică pe umerii conducătorilor,
 • coaching-ul stârnește creativitatea și talentele umane, conducând la beneficii personale și organizaționale,
 • oamenii/angajații care sunt mai puțin dependenți de conducătorii lor le oferă acestora libertatea de a se ocupa de relațiile de afaceri, studierea piețelor, conceperea de strategii, inovare etc.
 • sfera/puterea de influență a conducătorului poate fi mult mai largă atunci când acesta nu trebuie să se ocupe de treburile altora,
 • leaderul/managerul ar putea avea mai mult timp pentru propria dezvoltare umană și profesională care să conducă la progres în carieră și beneficii organizației,
 • în loc de pseudo-stagnare pot avea loc îmbunătățiri majore, cu rezultate pozitive în competitivitatea/performanța organizației,

a fost conceput Programul LEADER-COACH.

Programul este conceput astfel încât să răspundă cerințelor de bază ale leaderilor și managerilor de diverse ranguri, care doresc să treacă la un nivel superior de calitate al actului profesional.

În egală măsură, elemente ale sale pot contribui la îmbunătățirea relațiilor interumane în general (familie, cercuri de prieteni / amici, vecini etc.).

Programul nu este un curs de Leadership, Management sau Resurse Umane și nici nu vă califică drept Coach!

SCOPUL urmărit de acesta este de a da participanților posibilitatea de a implementa și promova o cultură a coaching-ului în viața profesională și cea personală. El oferă premisele unei noi abordări ale relațiilor cu ceilalți în avantajul tuturor părților implicate. Rezultatele sunt date de voința, determinarea și răbdarea fiecărui participant.

 

Programul LEADER-COACH este structurat în două faze.

PRIMA FAZĂ – seminarul (workshop) introductiv de o zi (09:00 – 17:00)vizează dobândirea de către participanți a unor noțiuni teoretice primare și exersarea comportamentelor corespunzătoare. Astfel, aceștia vor face cunoștință cu:

 • principiile și aplicabilitatea coaching-ului;
 • o teorie a motivației;
 • funcțiile legate de menținere și cele axate pe sarcini în cadrul unei echipe;
 • ascultarea activă;
 • formularea și adresarea întrebărilor;
 • elementele și caracteristicile feedback-ului comportamental-descriptiv;
 • o teorie a autorității;
 • procesul de delegare;
 • amenințările/erorile cu care se poate confrunta un leader/manager-coach;
 • aplicarea concretă a coaching-ului în context de echipă.

Participanții vor beneficia de: mini-prelegeri, discuții facilitate, exerciții / simulări, lucru individual și în echipă, studiu de caz.

A DOUA FAZĂ – sesiuni de coaching de grup urmărește consolidarea noțiunilor abordate în prima fază, sprijinirea participanților în aplicarea acestora în viața de fiecare zi și adăugarea de noi cunoștințe conexe. Această fază are loc la minim o săptămână după seminarul (workshop) introductiv și constă într-o serie de sesiuni de aprox 1,5 ore cu participanții la prima fază. Intervalul dintre sesiunile de coaching de grup este de minim o săptămână, numărul acestora fiind dat de numărul participanților interesați, desfășurate pe o perioadă de aproximativ 2 – 4 luni.

Grupul ideal de participanți este format din maxim 9 persoane. Astfel, se pot asigura interactivitatea și experiențialitatea optime a activităților formative.

În plus, opțional, participanții din faza II pot beneficia de sesiuni de coaching individual (1-to-1) cu trainerul-coach.

 

Iată cum se prezintă Dan – Dragoș JOLDEȘ, facilitatorul programului, trainer & coach, membru al Asociației ARC PRO pentru Coaching Profesionist din România:

”În 1994 am făcut cunoștință cu training-ul experiențial – întâlnire care s-a dovedit de bun augur. Am obținut atunci prima validare ca Trainer, din 2008 fiind Formator certificat, cf. C.O.R. Am văzut mult mai clar cât de important este omul, fiecare dintre noi; mașinăriile chiar cele mai avansate nu pot exista și funcționa fără aportul nostru (încă?!). Pe parcursul timpului am susținut și facilitat multe evenimente și experiențe de training (în special Training of Trainers, Soft Skills ș.a.). Cu fiecare training, am oferit și m-am îmbogățit în acelasi timp.

abc

Și m-am pricopsit și cu întrebarea: “Cum folosim în viața de zi cu zi cunoștințele acumulate într-un mediu sigur de training, din educația dobândită formal sau informal, din istoria personală?”. În acest context, în 2013 m-am descoperit curios în privința coaching-ului, începand apoi instruirea în domeniu cu echipa Coaching Partners, al carei program este recunoscut atât de A.N.C., cât și de I.C.F. Din 2014 sunt “Specialist în activitatea de coaching” certificat. Dacă se întreabă cineva: Da, mă gândesc și la o acreditare internațională.

După niciodata prea multe ore și ore de pregătire (fără un sfârșit previzibil) prin studiu, seminarii, peer-coaching, inter/supervizare, practică efectivă cu clienți din diverse medii și participări la evenimente ale școlilor de coaching (ca: Noble Manhattan, Wisdom Coaching, Solution Surfers, AOEC) pot spune că am adoptat filosofia și înțeleg puterea și beneficiile coaching-ului.

Am descoperit că training-ul și coaching-ul sunt complementare. Am învățat că puterea coaching-ului stă în capacitatea lui de a ”stoarce” ce e mai bun din noi, acumulări prin educație/training și experiență personală, și am credința că are ce să ”stoarcă”. În plus, ca și în training, mi se pare important că coaching-ul nu produce doar evoluția și progresul coachee-ului, ci și ale coach-ului.

Cu timpul, am explorat și alte domenii: management și evaluare de proiect, managementul resurselor umane.

Astfel, misiunea mea de trainer și coach e să pun “rufele la înmuiat”, să le fiu tovarăș de drum celor doritori să-și exploateze resurse interne nedesțelenite încă, să-și întindă “aripile”, fiind astfel un fel de însoțitor de zbor.

 

                                         Sâmbătă – 20 februarie 2016, Ora 08:45,

Vă așteptăm la: 

Programul LEADER COACH                                             Orar: 9.00 – 17.00

Organizatori: Open Professional Consult         Centrul de Informare pentru Finantari Nerambursabile

www.openproconsult.ro                                                            www.cifn.info

Petrodesign House, București,sector 1,str. Căderea Bastiliei 56-58, Etaj 5, Birouri 510 & 512

PREȚURI / Participant:

Faza I (seminar introductiv – 8 ore) ……….. 100 Euro

Faza II (coaching de grup – 1,5 ore) …………..25 Euro / Sesiune

Coaching individual*                         ……………50 Euro / Sesiune (o oră)

Coachingul individual se ofera numai participanților la seminarul introductiv și la grupul de coaching.

 

Date de contact si detalii pentru inscrieri:

Mihai Alexandru

alexandru.mihai@cifn.info

075-236-22.48

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.