Legea Tinerilor in dezbatere publică!

Legea Tinerilor in dezbatere publică!

Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza pana in 29 februarie 2016 8 consultari regionale privind modificarea Legii Tinerilor si imbunatatirea metodologiei de finantare a mediului asociativ.

Potrivit unui comunicat al MTS, demersul vizeaza armonizarea cadrului legislativ si realizarea unei singure legi in domeniu care sa inglobeze Legea Tinerilor nr. 350/2006, Legea nr. 333/2006 privind infiintarea centrelor de informare si consiliere pentru tineri, Legea nr. 351/2006 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National al Tineretului din Romania si Legea nr. 425/2004 privind instituirea Zilei Nationale a Tineretului.

Temele de dezbatere sunt:clarificarea si definirea unor termeni si sintagme din domeniul tineretului, clarificarea si profesionalizarea activitatii centrelor de tineret, consultarea sectorului de tineret si participarea la elaborarea si implementarea politicilor nationale, identificarea si precizarea de categorii de tineri care nu sunt cuprinse in legea actuala, mecanisme de bugetare, respectiv monitorizarea si evaluarea pentru utilizarea eficienta a resurselor.

Necesitatea organizarii acestor consultari a rezultat dupa cele doua intalniri care au avut loc la sediul ministerului in luna ianuarie si in cadrul carora s-au dezbatut principalele modificari legislative.

Calendarul consultarilor publice regionale
1. Regiunea de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov – Bucuresti, 9 februarie;
2. Regiunea de Dezvoltare Sud (Arges, Teleorman, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Calarasi, Ialomita) – Pitesti, 11 februarie;
3. Regiunea de Dezvoltare Nord-Est (Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui) – Iasi, 15 februarie;
4. Regiunea de Dezvoltare Sud-Est (Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta) – Galati, 17 februarie;
5. Regiunea de Dezvoltare Vest (Arad, Timisoara, Hunedoara, Caras-Severin) – Timisoara, 22 februarie. Va puteti inscrie aici pana la data de 20 februarie.
6.  Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud, Salaj, Cluj, Bihor) –Cluj, 24 februarie.Va puteti inscrie aici pana la data de 22 februarie.
7.  Regiunea de Dezvoltare Centru (Harghita, Mures, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba) – Sibiu, 26 februarie. Va puteti inscrie aici pana la data 24 februarie.
8. Regiunea de Dezvoltare Sud–Vest (Valcea, Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj) – Craiova, 29 februarie. Va puteti inscrie aici pana la data de 27 februarie.

Documente utile:
Documentul in lucru pentru Metodologia de finantare a ONGT/ONGS poate fi consultat la linkul de mai jos, cu mentiunea ca perioada de consultare publica va fi anuntata din momentul in care vor fi finalizate aprobarile interne.

Propunere metodologie concurs proiecte tineret studenti

Documentul in lucru pentru armonizarea intr-o singura Lege a Tinerilor a urmatoarelor legi existente: Legea Tinerilor (350/ 2006), Legea privind infiintarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri (nr. 333 / 17.06.2006), Legea privind infiintarea, organizarea și functionarea Consiliului National al Tineretului din România (nr. 351 / 21.07.2006) și Legea privind instituirea Zilei Nationale a Tineretului (nr. 425 / 28.10.2004) poate fi consultat la linkul de mai jos, cu mentiunea ca perioada de consultare publica va fi anuntata din momentul in care vor fi finalizate aprobarile interne.

Propunere – Legea Tinerilor 

Sursa: Ministerul Tineretului si Sportului

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.