Legislatie: Numarul obiectelor de activitate pentru PFA si Intreprinderi Individuale au fost reduse in 2017!

Legislatie: Numarul obiectelor de activitate pentru PFA si Intreprinderi Individuale au fost reduse in 2017!

Din 16.01.2017, Legea  182/2016 de aprobare  OUG 44/2008 privind PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale,

 

Modifica modul de inregistrare si de functionare a persoanelor fizice autorizate (PFA), intreprinderilor individuale (II) si intreprinderilor familiale (IF), se arata intr-un comunicat ONRC.

 

Numar maxim de activitati pe PFA/II in obiectul de activitate:

  • PFA poate cel mult 5 coduri CAEN
  • Intreprinderea individuala cel mult 10 coduri CAEN

 

Numar maxim de angajati

In ceea ce priveste numarul de angajati, “PFA poate desfasura activitatile pentru care este autorizata singura sau impreuna cu cel mult 3 persoane angajate de aceasta, in calitate de angajator cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in conditiile legii”.

“Intreprinderea individuala poate angaja cel mult 8 salariati, terte persoane, cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in conditiile legii si poate stabili relatii contractuale, in conditiile legii (…)”.

Studentii sunt scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unui PFA sau a unei intreprinderi individuale prin oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, precum si de la plata tarifelor pentru serviciile de asistenta prestate de aceste oficii.

 

In termen de 2 ani, PFA si Intreprinderile Individuale al caror numar de activitati incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel prevazut mai sus, trebuie sa solicite Oficiului Registrului Comertului modificarea mentiunilor referitoare la obiectul de activitate.

 

In termen de 60 de zile de la implinirea celor 2 ani, oficiul registrului comertului radiaza din oficiu persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale care nu au operat modificarile impuse de legislatia in vigoare.

 

Sursa: Stiri Agricole

Consultanta Finantari Nerambursabile si Management

www.cifn.info

http://www.openproconsult.ro/oferta-consultanta

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.