MAE: Document in dezbatere, oportunitati pentru Romania in urma Brexit-ului

MAE: Document in dezbatere, oportunitati pentru Romania in urma Brexit-ului

MAE a lansat luni în dezbatere publică un document privind axele strategice de acțiune ale Guvernului de la Bucureşti în contextul Brexit, evidențiind oportunităţile de care poate profita România după ieşirea Marii Britanii din UE.

Una dintre principalele oportunități: atragerea investitorilor străini care au preferat până acum Regatul Unit. Bucureștiul susține că unul dintre atuurile sale în acest sens este cadrul fiscal prietenos față de mediul de afaceri”.

Brexitul produce deja efecte la nivelul drepturilor cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie, Guvernul de la Londra investigând sesizările referitoare la discriminarea acestora în ceea ce privește închirierea sau cumpărarea de proprietăți, obținerea locurilor de muncă și rezervarea concediilor.

În situația actuală, discursul despre starea Uniunii al președintelui CE este așteptat cu nerăbdare, pentru a vedea încotro se îndreaptă UE. Până miercuri când Juncker va veni în fața europarlamentarilor, aceștia au revenit luni din vacanță și au pe agendă numerose teme importante de dezbătut și votat. Și eurodeputații români au diverse subiecte preferate pe agendă. (Detalii, aici)

Discuții sunt și pe marginea reformării Politicii Agricole Comune. Cea mai mare alianță europeană a grupurilor de mediu propune o revizuire profundă, astfel încât PAC să facă față noilor provocări. #AGRI

Departe de dezbaterile europene, Primăria Capitalei vrea să renunțe la licitații și să atribuie direct o serie de contracte privind serviciile publice municipale societăților sale înființate în luna martie.

Recomandarea de lectură a redacției: Der Spiegel – EU Worries Grow over U.S. Economic Chaos.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.