MAP: Cerere pentru compensatii financiare Proprietari paduri (Arii protejate). Termen – 30 septembrie 2017

MAP: Cerere pentru compensatii financiare Proprietari paduri (Arii protejate). Termen – 30 septembrie 2017

Termenul pana la care proprietarii de paduri din arii protejate pot depune cereri pentru a solicita compensatii financiare pana pe 30 septembrie 2017, a anuntat Ministerul Apelor si Padurilor (MAP).

”Ar fi pacat ca un drept castigat acum, dupa ani de tergiversari si indecizii, sa nu fie folosit. ii indemn pe toti cei care au dreptul, potrivit hotararii Guvernului Romaniei, sa primeasca bani pentru ca sunt privati de dreptul de a-si valorifica resursele de pe propriile proprietati, sa nu stea pe ganduri si sa actioneze. Mai au la dispozitie doar cateva zile in care pot solicita banii pentru anul 2017. Imi doresc ca toti cei care au acest drept sa se bucure de el”, a declarat Doina Pana, ministrul de resort.

Conform unei hotarari adoptate de Guvernul Romaniei la 30 iunie 2017, proprietarii privati, persoane fizice si juridice (societati comerciale, asociatii de proprietari de padure, composesorate, obsti, biserici, scoli etc.), care au in proprietate paduri pe ale caror terenuri forestiere exista restrictii de mediu aplicabile activitatilor forestiere, pot beneficia de compensatii banesti din partea statului.

Lista documentelor necesare pentru întocmirea dosarului se regăsește la Articolul 7 din Hotărârea de Guvern, care poate fi accesată:

 http://apepaduri.gov.ro/wp-content/uploads/2017/06/HG-Compensatii.pdf

 

Sursa: Ministerul apelor si Padurilor

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.