MFE: Comisia Europeana a trimis o notificare de intrerupere a platilor aferente POSDRU 2007-2013!

MFE: Comisia Europeana a trimis o notificare de intrerupere a platilor aferente POSDRU 2007-2013!

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a primit de la Comisia Europeana (Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune) o notificarecu privire la intreruperea termenului de plata pentru cererea intermediara transmisa in 31 decembrie 2015, care contine cheltuieli efectuate de catre beneficiari dupa luna august 2012.

Motivele intreruperii vizeaza deficiente in functionarea sistemului de management si control al POSDRU, mai precis legate de procedurile de selectie a proiectelor si verificarile de prim nivel realizate de Autoritatea de Management si Organismele Intermediare aflate in subordinea Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Aceste deficiente au fost constatate in cursul misiunii de audit a DG Ocupare din perioada 21 oct – 10 nov. 2015.

”Analizam aceasta situatie si suntem in legatura cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a identifica si lua masurile necesare pentru ameliorarea functionarii sistemelor de gestionare si control aferente POSDRU si pentru verificarea cheltuielilor efectuate de beneficiari. Aceasta experienta ne confirma ca schimbarea radicala a modului de abordare cu privire la finantarile 2014-2020 este necesara”, a afirmat doamna Aura Raducu, ministru al fondurilor europene.

Autoritatea de Management pentru POSDRU va continua sa verifice cererile de rambursare ale beneficiarilor si sa efectueze plati pentru cheltuielile eligibile aferente proiectelor aprobate.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.