PNDR 2014-2020: Cerinta referitoare la contracte de arenda pe 10 ani va fi eliminata!

PNDR 2014-2020: Cerinta referitoare la contracte de arenda pe 10 ani va fi eliminata!

Beneficiarii fondurilor europene prin PNDR nu vor mai fi nevoiti sa prezinte AFIR-ului contracte de arenda incheiate pe 10 ani, a anuntat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Precizarea a fost facuta dupa ce un fermier a remarcat ca in varianta consultativa a Ghidurilor Solicitantului, publicate de curand pe site-ul AFIR-ului, se regaseste din nou aceasta prevedere.

„Dupa stiinta mea s-a renuntat la aceasta cerinta exagerata, de a cere beneficiarilor de fonduri europene sa prezinte contracte de arenda incheiate pe 10 ani. A fost o masura negandita, avand in vedere ca se incheie in general contracte de arenda pe 5 ani”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul unei conferinte organizata de publicatia „Capital”.

Spusele ministrului au fost confirmate si de director general al AFIR, Andras Szakal: „Chiar daca prevederea se afla in prezent in ghidurile solicitantului, grupurile de lucru vor face modificarile necesare. Se va renunta la contractele de arenda incheiate pe 10 ani”, a spus Andras Szakal, in cadrul conferintei.

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 are alocata o finantare europeana in valoare de 8,12 milioane de euro, la care se adauga si o cofinantare din bugetul de stat de 1,34 miliarde de euro, fondul total de investitii ajungand astfel la circa 9,5 miliarde de euro.

Sursa: Stiri Agricole

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.