POCU: 2 Ghiduri aferente Apelurilor dedicate Cancerului Mamar (In consultare pana in 15.09.2017)!

POCU: 2 Ghiduri aferente Apelurilor dedicate Cancerului Mamar (In consultare pana in 15.09.2017)!

AM POCU a publicat astăzi, 1 septembrie 2017, în consultare publică, două ghiduri aferente obiectivului specific 4.9. „Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii”, respectiv:

  • Ghidul Solicitantului Condiții Specifice

„Fii responsabilă de sănătatea ta – sprijin pentru derularea programelor de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa I”

Tipurile de activități eligibile care vor fi finanțate în contextul acestui apel de proiecte au în mod obligatoriu o acoperire națională și vor sprijini derularea în bune condiții a programelor de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân, prin sprijinul acordat din POCU în contextul apelului cu acoperire regională finanțat în contextul OS 4.9. al POCU „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân în regiunile mai puțin dezvoltate: Nord Vest, Vest, Nord Est, Sud Est – etapa II”.

  • Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice

„Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa II” Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest, Nord-Est, Sud-Est” 

Tipurile de activități eligibile care vor fi finanțate în contextul acestui apel de proiecte sunt cele care vizează derularea screeningului cancerului de sân în vederea depistării leziunilor mamare incipiente.

Regiunile de dezvoltare vizate prin apelul de proiecte sunt regiuni mai puțin dezvoltate: Nord Vest, Vest, Nord Est, Sud Est.

În funcție de nevoile persoanelor din grupul țintă, propunerile de proiecte vor putea include următoarele tipuri de activități eligibile:

  • Furnizarea de servicii de sănătate prin programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor mamare incipiente.
  • Activități de informare, educare, conştientizare a grupului țintă al serviciilor de screening al cancerului de sân.

Observaţiile și propunerile privind îmbunătățirea celor două Ghiduri pot fi transmise la adresa de e-mail: 

screening.pocu@fonduri-ue.ro până la data de 15.09.2017.

 

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.