POCU – România Start-up Plus: LISTA organizațiilor care vor împărți fondurile UE de max. 40.000 Euro

POCU – România Start-up Plus: LISTA organizațiilor care vor împărți fondurile UE de max. 40.000 Euro

LISTA organizațiilor care vor împărți fondurile UE de max. 40.000 Euro pentru românii care vor să intre în afaceri.

477 milioane euro, buget total în România Start-up Plus

 

O serie întreagă de organizații non-guvernamentale și instituții de stat vor împărți granturi europene de maximum 40.000 de euro unor români care vor să deschidă mici afaceri, Ministerul Dezvoltării Regionale publicând o listă intermediară cu 169 de proiecte selectate în acest sens. Statul a suplimentat masiv bugetul liniei de finanțare România Start-up Plus, de la 105 milioane de euro, la 477 de milioane de euro, astfel încât ar urma să fie înființate peste 5.000 de firme mici și mijlocii (IMM) cu banii europeni, potrivit anunțului de miercuri al ministerului. 

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 proiecte, în valoare de 477 mililoane de euro, pentru apelul de proiecte “România Start Up Plus” – a informat miercuri Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Demarat în anul 2016, acest apel de proiecte avea un buget total de 105 milioane de euro, inițial, dar ”Ministrul Rovana Plumb a decis suplimentarea alocării prevăzute inițial pentru apelul Romania Start Up pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise în urma evaluării să aibă acces la finanțare din fonduri europene” – a menționat sursa citată.

”Am considerat dintotdeauna că motorul de dezvoltare economică este ințiativa antreprenorială și acest demers de a suplimenta alocarea pe apelul Romania Start Up  este parte a acestei viziuni” – si-a motivat Plumb decizia.

Comunicatul ministerului nu precizează sursa suplimentării, dar cel mai probabil s-a realizat prn relocarea unor fonduri europene în interiroul Programului Operațional Capital Uman (care are o alocare totală de 4,3 miliarde de euro).

Astfel, prin linia de finanțare România Start-up Plus, statul crede că:

  • vor fi create 5.070 de IMM-uri,
  • minimum 10.400 noi locuri de muncă,
  • peste 50.000 de persoane (șomeri și/sau persoane inactive /angajați, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă) vor beneficia de sprijin în cadrul celor 169 de proiecte aprobate.

România Start-up Plus (RSUP) este o amplă linie de finanțare a microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii (IMM), alături de poate mai cunoscutul program Start-up Nation (SUN), prin care statul spune că va acorda fonduri nrambursabile de maximum 200.000 de lei (44.000 euro) noilor IMM-uri, în anumite condiții.

Cele 169 de proiecte România Start-up Plus (RSUP) sunt publicate pe o listă intermediară, dar pozițiile finale urmează să fie stabilite în urma soluționării contestațiilor:

Descarcă de AICI LISTA intermediară RSUP

Vizualizează lista mai jos:

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.