Start-Up Nation 2018: Județele depunctate conform situației de la INS

Start-Up Nation 2018: Județele depunctate conform situației de la INS

Antreprenorii care vor să-și deschidă mici afaceri în București și județele Ilfov și Cluj, cu fonduri nerambursabile, vor fi depunctați puternic în programul Start-Up Nation 2018, fiind aproape sigur excluși de la finanțarea de maximum 200.000 de lei de la stat, dacă modificările propuse de Ministerul pentru Mediul de Afaceri vor fi aplicate.

Lista județelor după numărul de IMM-uri la suta de locuitori, în urma calculelor se bazeaza pe situația de la Institutul Național de Statistică.

Potrivit propunerii de grilă de punctaj scoase 30 de zile în dezbatere publică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, firmele din județele în care numărul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) este mai mare de 4 la 100 de locuitori vor pierde din start 15 puncte la evaluarea automată a planurilor de afaceri.

 

Grila de punctaj poate fi descarcata accesand linkul de mai jos:

Aceasta înseamnă că, indiferent ce vor face ele, nu vor putea obține mai mult de 85 de puncte. La acest punctaj, în ediția din 2017 a programului nu aveai nicio șansă la finanțare. Pentru Start-Up Nation 2018 se prevede un sistem de departajare „primul venit-primul servit”, dar numai pentru firmele cu punctaj mai mare sau egal cu 90 de puncte, ceea ce înseamnă că cei cu 85 de puncte sau mai puțin nu vor trage foloase din înscrierea rapidă în sistem, pentru că lor nu li se aplică sistemul „primul venit-primul servit”.

Astfel, firmele județele care au 4 sau mai puține IMM la 100 de locuitori primesc din start 20 de puncte, iar cele care au peste 4 IMM la 100 de locuitori primesc 5 puncte, conform propunerii de grilă de punctare Start-Up Nation 2018.

Pentru că mulți antreprenori ne-au întrebat unde pot găsi o listă a județelor cu numărul de IMM la suta de locuitori în parte, am întrebat Ministerul pentru Mediul de Afaceri. „Se va publica pe site în timp util” – a venit răspunsul de la minister. Până una-alta, antreprenorii au nevoie să știe ce au de făcut mai departe, că mulți așteaptă cu planurile de afaceri realizate pe vechea grilă, iar alții, peste 11.000, au aplicat în Start-Up Nation 2017 și au picat și li s-a promis că vor putea să se înscrie și în 2018 cu aceleași firme.

Așa că am întrebat la Institutul Național de Statistică. INS ne-a dat o lista cu situația pe anul 2016 a IMM-urilor din fiecare județ. Separat, tot de la INS am luat situația din același an a populației pe județ.

Sursa: Startup Cafe

 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.