Start-up Nation 2018: Ministrul pentru IMM anunta noul val de finantari de 200.000 lei / proiect

Start-up Nation 2018: Ministrul pentru IMM anunta noul val de finantari de 200.000 lei / proiect

Radu Oprea, ministrul IMM-urilor, a anunţat  în cadrul evenimentului „Start-Up Nation – O poveste de succes” că textul proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru Programul 2018 va fi afişat pe site-ul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin care 10.000 de start-up-uri vor fi finanţate.

„Vom susţine antreprenorii tineri prin intermediul programului Start-up Nation – şi nu numai – prin finanţarea nerambursabilă cu 200.000 lei pentru fiecare start-up, fără a fi nevoie de cofinanţare”, a anunţat ministrul Radu Ştefan Oprea.

Bugetul de 200.000 de lei (44.000 de euro) este direcţionat în proporţie de minim 50% pentru achiziţionarea echipamentelor necesare unei noi afaceri, iar cealaltă parte pentru salariile angajaţilor, pentru chiria unui spaţiu, pentru cheltuielile cu consultanţa şi scrierea proiectului, pentru realizarea site-ului afacerii tale sau orice cheltuieli particulare necesită afacerea în cauză. Costurile anuale ale acestui program vor fi de aproximativ 2 mld. lei şi vor crea peste 100.000 de noi locuri de muncă în următorii 4 ani de zile, potrivit lui Oprea.

 

A fost lansată şi platforma „Club Start-Up Nation”, care le este dedicatăactualilor şi viitorilor participanţi la programul „Start-Up Nation”, unde li se oferă suport IMM-urilor în accesarea fondurilor nerambursabile.

“Club Start-Up Nation a fost creat să colaborăm, să socializăm, să schimbăm impresii, şi să genereze noi idei pentru viitoare proiecte. (…) Să punem România pe harta afacerilor. Aşa cum am spus şi domnul ministru, echipa este tot ce contează atunci când vrei să ai reuşită”, a spus Paula Pîrvănescu, secretar de stat în ministerul IMM-urilor.

Ministrul a anunţat că antreprenorii mai pot depune cererile pentru deconturi deconturile programului Start-up Nation 2017, până la 1 octombrie 2018. „Atenţie! 1 (n.red. – octombrie) este ultima zi de depunere a cererilor de plată. Să nu uitaţi asta!”, a adăugat Oprea.

În 2017, un număr de 5.000 de proiecte au fost finanţate prin intermediul băncilor şi diferenţa prin agenţii regionale. Anul acesta se doreşte o uniformizare a reglementărilor la nivelul partenerilor programului Start-Up Nation.

CEC Bank este de peste 10 ani banca parteneră a mediului de afaceri şi susţine tinerii antreprenori”, a spus Mirela Iovu, vicepreşedinte CEC Bank România, prezentă la eveniment.

De asemenea şi reprezentantul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a spus că va susţine antreprenorii.

“Acest proiect este unul dintre cele mai de succes programe post decembriste. Fondul de Garantare va colabora pentru reuşita acestui program” Alexandru Petrescu, a declarat directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), fost ministru al Economiei dar şi fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în guvernul Grindeanu.

Sursa: Ziarul Financiar

www.cifn.info

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.