Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer: Start Up Nation aduce in economie 21.000 de antreprenori cu varsta medie sub 40 de ani

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer: Start Up Nation aduce in economie 21.000 de antreprenori cu varsta medie sub 40 de ani

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer: Start Up Nation aduce in economie 21.000 de antreprenori cu varsta medie sub 40 de ani

 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, luni, la Constanta, ca prin programul „Start Up Nation” vor fi adusi in economie un numar de 21.000 de antreprenori cu varsta medie sub 40 de ani.

Potrivit ministrului Ilan Laufer, judetul Constanta este pe locul al treilea la nivel national din punct de vedere al numarului de aplicanti pentru Start Up Nation.

„Din Regiunea de SE avem aproximativ 1.880 de solicitari. Din primii 10.000 de aplicanti la nivel national, aproximativ 870 sunt din judetul Constanta. Pana in acest moment, am semnat acordurile de finantare pentru 511 proiecte, restul fiind in proces de finalizare pana la data de 15 noiembrie. Sunt deosebit de incantat sa vad ca acest program initiat de Guvernul Romaniei a captat interesul antreprenorilor intr-un interval scurt de timp. Consider ca activitatea agentilor economici din judetul Constanta trebuie sustinuta, mai ales datorita potentialului de dezvoltare pe care il are aceasta regiune”, a declarat, luni, Ilan Laufer, la Start Up Nation Summit – Autumn Edition 2017”, eveniment organizat de catre Agentia pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului Constanta, in colaborare cu Universitatea „Ovidius” Constanta (UOC).

Laufer a mai spus ca aproape 20.000 de companii au aplicat in cadrul programului, multe dintre ele obtinand intre 95 si 100 de puncte.

„Partea care ma bucura foarte mult este aceea ca sunt foarte multe societati care au obtinut punctajul maxim de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte, ceea ce inseamna ca noi ca si guvern ne-am atins, in primul rand, tinta de prioritate in ceea ce priveste finantarea de IMM-uri”, a mai comentat Laufer.

Totodata, ministrul a aratat ca unul dintre scopurile acestui proiect este de a crea o generatie de antreprenori.

„Am reusit sa cream un interes real pentru antreprenoriat. Am reusit sa facem un pas urias in dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Romania si am reusit sa aducem companii care sa creeze plus valoare. (…) Varsta medie a celor care au aplicat este 36 de ani, dintre care 55 la suta sunt barbati si 45 la suta femei antreprenor. Este o cifra fara precedent, o cifra care ne incurajeaza foarte mult si am foarte mare incredere ca femeie antreprenor sunt foarte bine orientate”, a mai declarat Ilan Laufer.

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in topul activitatilor pentru care s-a solicitat finantare in cadrul programului Start Up Nation se afla productia de mobilier, panificatie si mase plastice.

Sursa: Mediafax

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.