Startup Plus: LISTA organizațiilor care vor finanta cu 40.000 Euro – viitorii antreprenori

Startup Plus: LISTA organizațiilor care vor finanta cu 40.000 Euro – viitorii antreprenori

O serie întreagă de organizații non-guvernamentale și instituții de stat vor împărți granturi europene de maximum 40.000 de euro unor români care vor să deschidă mici afaceri.

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat listă cu 169 de proiecte selectate.

Lista Proiecte Admise – Romania Startup Plus

Statul a suplimentat masiv bugetul liniei de finanțare România Start-up Plus, de la 105 milioane de euro la 477 de milioane de euro, astfel încât ar urma să fie înființate peste 5.000 de firme mici și mijlocii (IMM) cu banii europeni, potrivit anunțului de miercuri al ministerului. 

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 proiecte, în valoare de 477 mililoane de euro, pentru apelul de proiecte “România Start Up Plus

 

Detalii referitoare la schema puteti obtine accesand:

LINK

 

Demarat în anul 2016, acest apel de proiecte avea un buget total de 105 milioane de euro, inițial, dar ”Ministrul Rovana Plumb a decis suplimentarea alocării prevăzute inițial pentru apelul Romania Start Up pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise în urma evaluării să aibă acces la finanțare din fonduri europene” – a menționat sursa citată.

Prin linia de finanțare România Start-up Plus:
  • vor fi create 5.070 de IMM-uri,
  • minimum 10.400 noi locuri de muncă,
  • peste 50.000 de persoane (șomeri și/sau persoane inactive /angajați, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă) vor beneficia de sprijin în cadrul celor 169 de proiecte aprobate.

România Start-up Plus (RSUP) este o amplă linie de finanțare a microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii (IMM), alături de poate mai cunoscutul program Start-up Nation (SUN), prin care statul spune că va acorda fonduri nrambursabile de maximum 200.000 de lei (44.000 euro) noilor IMM-uri, în anumite condiții.

Cele 169 de proiecte România Start-up Plus (RSUP) sunt publicate pe o listă intermediară, dar pozițiile finale urmează să fie stabilite în urma soluționării contestațiilor:

 

Lista proiecte admise Romania Startup Plus

Lista Proiecte Admise – Romania Startup Plus

Sursa: Startup Cafe

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.