SUBVENȚIILE pe care FERMIERII POT CONTA în toamnă DE LA APIA!

SUBVENȚIILE pe care FERMIERII POT CONTA în toamnă DE LA APIA!

Banii pe care fermierii pot conta că îi vor primi în această toamnă de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Timișoara, că încă nu există o decizie care să permită agricultorilor să primească la avans 70% din subvenția APIA, însă s-a cerut o decizie în acest sens la Bruxelles. Mai mult, șeful MADR a anunțat că în conturile producătorilor agricoli va fi virat, în total, un miliard de euro până la finele lui 2017.

”Am solicitat în scris să se ia o decizie la Comisia Europeană, astfel încât în avansul pentru subvenții din toamnă să fie mai mare, să fie la 70%, iar subvențiile să se dea la timp”, a spus Petre Daea, subliniind că autorizarea la plată pentru avansul APIA va demara de duminică, 15 octombrie, ca luni, 16 octombrie, să fie făcute primele transferuri bancare cu banii ce li se cuvin fermierilor.

”Guvernul Tudose, prin schița noastră de buget care zilele acestea se discută, a alocat integral pentru agricultură suma pentru avansul care începe în octombrie. Această sumă nu e mică, este de un miliard de euro, atât ne dorim, atât ne trebuie, atât vom injecta în agricultură în perioada care urmează, în așa fel încât fermierii să aibă banii la timp pentru a putea executa lucrările. Conștienți fiind de acest lucru, prezența mea aici este garanția că vom face ceea ce agricultorii din Timiș doresc în acest moment mai greu. Vă doresc o zi bună”, a spus Petre Daea, citat de tion.ro.

Vă reamintim că Ministerul Agriculturii și-a luat angajamentul ca plata avansului să fie făcută la timp, ca apoi, din 1 decembrie, să se treacă la achitarea subvențiilor integrale. Toate sumele vor ajunge în conturile fermierilor până pe 31 martie anul viitor, a promis Petre Daea, semnând și un ordin cu de ministru cu acest calendar pentru Campania APIA 2017.

Sursa: Agrointeligenta

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.