Tutoriale privind functionarea Sistemului MySMIS!

Tutoriale privind functionarea Sistemului MySMIS!

Tutoriale privind functionarea Sistemului MySMIS!

Noul Sistem MySMIS 2014-2020 va fi functional si va fi disponbil din 19 februarie 2016.

la adresa https://2014.mysmis.ro.  

Sistemul va fi activ permanent pentru noile apeluri si va fi disponibil direct in aplicatie, potrivit MFE.

Aplicatia este unica si va arata la fel pentru toate programele operationale. Legatura va fi facuta si fiecare ghid in parte si indicatiile de completare vor fi de asemenea personalizate, continutul si tipul informatiilor solicitate fiind diferite.

Tutoriale privind functionarea MySMIS sunt disponibile pe Youtube, astfel:

 

 1. Modalitate de solicitare finantare

 

 1. Asocierea in cadrul unui proiect cu fonduri structurale 2014-2020

 

Pasii care trebuie urmati:

 

 1. Informatiile din Front-office au la baza datele definite la Apel in Back-office (atribute apel, extrase ghid solicitant, structura si detalierea solicitarii de finantare cu informatiile necesare completarii solicitarii de finantare);

 

 1. CREARE CONT PERSOANA FIZICA / Autentificare

 

 1. La accesarea MySMIS2014 Front-office primul pas este crearea unui cont de utilizator. Informatiile trebuie sa fie reale si conforme cu cele din actul de identitate (pentru cetatenii/rezidentii romani) deoarece se face verificarea datelor introduse cu baza de date MAI.

 

 1. Trebuie completate TOATE campurile obligatorii.

 

 1. Dupa completarea tuturor celor 4 pasi de inregistrare se trimite un email de activare a contului pe emailul completat la inregistrare. Link-ul este activ timp de 30 de minute.

 

 1. Login-ul in contul de utilizator se poate face in doua moduri: email sau nume utilizator generat de system si primit de utilizator odata cu link-ul de activare.

 

 1. Recuperarea parolei pentru cont pe baza adresei de email si a verificarii nr, serie act identitate.

 

 1. Dupa intrarea in cont sunt mai multe optiuni:

 

 1. Solicitarea de inrolare la un proiect
 2. Crearea de entitati juridice

iii. Alegerea unei entitati juridice deja create la care utilizatorul a fost deja inrolat

 1. Modificarea parolei de cont
 2. Modificarea datelor de profil
 3. Identificarea electronica a utilizatorului

 

 1. CREARE CONT ENTITATE JURIDICA / Autentificare

 

 1. Pentru crearea unei entitati juridice este nevoie de realizarea identificarii electronice

 

 1. Identificare electronica presupune 3 pasi:

 

 1. Descarcarea formularului de inregistrare a certificatului utilizat la semnarea digitala.
 2. Semnarea digitala a documentul descarcat

iii. Incarcarea in system a documentului semnat electronic

 

 1. Dupa realizarea identificarii electronice se poate crea entitatea juridica cu completarea datelor solicitate si descarcarea si semnarea electronica a declaratiilor aferente pentru reprezentant legal/imputernicit pentru acea entitate.

 

 1. Dupa crearea entitatii juridice la aceasta se pot inrola utilizatori si se pot crea asocieri de entitati juridice la nivelul proiectele din portofoliul acelei entitati.

 

 1. In urma crearii entitatii juridice, inrolarii de utilizatori se pot crea proiecte in system, la care se pot  asocia entitati juridice, de asemenea pe baza unui cod de asociere solicitat entitatii care a creat proiectul. Fluxul este acelasi ca la inrolare solicitare/acceptare.

 

 1. INROLAREA = Asocierea unei persoane fizice la o persoana juridica

 

 1. Pentru inrolarea la o persoana juridica pentru a crea si edita proiecte pentru aceea persoana juridica este necesara cunoasterea unui cod de inrolare obtinut de la persoana juridica unde se doreste inrolarea. Dupa solicitarea de inrolare trebuie primit acceptul din partea entitatii. Dupa primirea acceptului se pot crea si edita proiecte pentru aceea persoana juridical

 

 1. Inceperea completarii unei SOLICITARI de FINANTARE

 

 1. Crearea de proiecte in sistem presupune definirea unui titlu si alegerea apelului pe care va fi depus proiectul (din lista tuturor apelurilor deschise in acel moment).

 

 1. Utilizatorul inrolat unei entitati juridice (persoana fizica asociat unei entitati persoana juridica) va putea vedea si va putea alege din toate proiectele create pe acea entitate juridica.

 

 1. Dupa crearea/ alegerea unui proiect se pot introduce date pe structura definita de AM/OI la apelul ales pentru acel proiect

 

 1. Introducerea de date se poate face pe pasi, unul dupa celalalt, sau utilizand aleator functiile din stanga ecranului

 

 1. Sistemul permite atasarea de documente, cu conditia ca, pentru acel pas, sa fi fost permisa atasarea de documente la definirea apelului in Back-office

 

 1. Dupa introducerea informatiilor in pasul respectiv este necesara salvarea acestora !

 

 1. Dupa parcurgerea si completarea cu informatii a tuturor pasilor se va putea genera din sistem solicitarea de finantare in structura solicitata si cu datele introduse.

 

 1. Aceast document va fi semnat electronic de persona identificata electronic ca fiind reprezentant legal/imputernicit pentru acea entitate juridica.

 

 1. Trimiterea solicitarii de finantare (depunerea proiectului) se poate efectua NUMAI de persoana care este reprezentant  legal/imputernicit pentru entitatea respectiva.

 

Sursa: Startup Cafe

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.